V 20. kole 3. futbalovej ligy Západ sa zrodil ďalší prekvapujúci výsledok s podpisom FK Rača. Naši chlapci privítali druhý najlepší tím súťaže – MFK SKalica – a uhrali s ním viac než prijateľný výsledok.

Kým v jesennej časti so Skaličanmi na ich ihrisku s umelou trávou prehrali vysoko 1:5, teraz sa na súpera vytiahli. Račania v nedeľu predpoludním nastúpili s viacerými nezvyčajnosťami v zostave – vykartovaného brankára Haraga nahradil Martin Hluchý, v zostave chýbal Adam Ščibrány a kapitánsku pásku prebral po Ďurišovi skúsený špílmacher Andrej Kalina. Navyše sa obranca Dušan Ščibrány sa zranil ešte v prvom polčase.

Hostia mali viac z hry, ale problém im robila defenzíva Račanov. Tí sa spoliehali iba na rýchle protiútoky, z ktorých im aj jeden vyšiel. V 52. min. hostia zahrávali roh, domáci loptu odkopli a po prihrávke Vavríka prekonal brankára Fišana Ján Kadera – 1:0. O osem minút Čavojského center predĺžil Jakúbek na Ulricha, ktorý lobom prekonal Hluchého – 1:1.

V ďalšom kole hrajú 13. apríla zverenci trénera Karola Marka opäť na Černockého ulici, o 10.30 privítajú mužstvo Horses Šúrovce.

FK Rača – MFK Skalica 1:1 (0:0).
Góly: 52. Kadera – 61. Ulrich. Rozhodoval: Mojsej. Diváci: 350. Zostava FK Rača: Hluchý – Rojko, D. Ščibrány (28. Hencz), Štefánek, Kadera, Kusý, Kalina, Škultéty, Hečko, Ďurič, Vavrík, tréner Pavol Jančovič.

Ďalšie výsledky: Topoľčany – Slovan B 2:0, Petržalka – Nové Zámky 1:2, Nemšová – Vráble 1:0, Piešťany – Nové Mesto 0:1, Šúrovce – Púchov 2:0, Sereď -Vrbové 2:0, Dun. Lužná – Levice 2:0.